Avbytare: Hannes, Conny, Micke (inga byten gjordes)

Jonas Nilsson
Alfred Tullgren
Dagens bolljury: Den pga tre gula kort avstängde Håkan Andersson

Rapport:
Matchen mellan två lag som just nu huserar i tabellens mittrike slutade mållöst, 0-0. Jag kan även upplysa om halvtidsresultatet som var 0-0.

Resultatet för väl betraktas som ett rättvist och ett ok resultat för Önneköps IF. Men om man vore tvungen att tilldela något lag samtliga tre poäng så hade vi rott hem dem. Vi hade bl.a. fyra frilägen som borde/skulle ha resulterat. Våra anfallare rann gång på gång igenom Vanstads stabbiga mittförsvar i första halvlek. I andra stuvade de om lite i mittförsvaret och då var det mer eller mindre slut på ”igenomrinnandet”. Dessutom hade vi ytterligare några halvchanser som kunde ha resulterat, men gästernas målvakt Sebastian ”Basti” Nilsson svarade för några svettiga parader. Vår egen målvakt Daniel Nilsson hade en betydligt lugnare afton, men de gånger han sattes på prov så klarade han det galant.

Spelmässigt gjorde vi en svag första halvlek, mycket beroende på att passningsspelet inte kom upp till några större höjder. I andra halvlek var vi betydligt bättre, här hade vi ett betydligt större bollinnehav än gästerna och vi vann desto fler närkamper än i första. Dock ledde det alltför sällan till de där riktigt heta målchanserna.

Vi kan konstatera att vi gjorde en stabil och klart godkänd insats försvarsmässigt sett över hela elvan denna dag. Dock skulle vi ha gjort ett eller två mål framåt för att helhetsbetyget skulle ha blivit bättre. Dessa oavgjorda matcher som vi nu har fyra stycken av kostar mer än de smakar i trepoängssystemet.

Bäst i dagens ÖIF var Dick Andersson och Jonas Nilsson. Även Alfred Tullgren, Tonny Nyman och Joachim Mårtensson förtjänade den berömda ”axelklappen”.

På tal om Joachim Mårtensson så brukar han alltid håna mig för min ”stenhårda frispark som strök ribban” i Gärds Köpinge som enligt honom var usel. Men idag bevisade Jocke i ett frisparksläge att det går att skjuta tjugotvå meter över skyddsnätet bakom mål trots att man är mindre än tjugotvå meter från mål. Det borde vara omöjligt enligt fysikens alla lagar…

Sammanfattningsvis kan man också konstatera att det inte är det lättaste att skriva en matchrapport från en relativt händelsefattig 0-0 match. Men vi får hoppas att kommande rapporter inte är mållösa från ÖIFs sida. Varför inte starta med en 2-0 seger borta mot Sösdala på tisdag?

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 1 juni 2008)